Revalidatie Welldone

16 september. Een datum die ik nooit ga vergeten. Hoe bizar. Zoals altijd ben ik de hele dag aanwezig op stal en alles gaat z’n gangetje. Na het voeren doe ik een rondje en ik zie dat Well Done (Wellie) verschijnselen van koliek vertoont. Ik ben direct gaan wandelen maar dit had geen enkel effect. Dus de dierenarts gebeld en ik werd eigenlijk meteen naar Utrecht doorgestuurd. Daar bleek de situatie zo slecht dat hij binnen 6 uur op de operatietafel lag. Mijn ergste nachtmerrie was begonnen, 4 uur lang wachten. En dit was alleen nog maar de operatie. Na de operatie bleek hoe ernstig de situatie was en dat Wellie een paar engeltjes op zijn schouders heeft gehad tijdens, maar ook na de operatie. Na 1,5 week mocht hij eindelijk van de IC af. Een aantal dagen later waren we gelukkig weer thuis (1 oktober). Super fijn, maar ook spannend omdat de 24-uurs controle nu weg is, naja ik ben er wel, maar het voelt toch anders 😉

Na een maand stappen en grazen is hij de kleine paddocks ingegaan. Na een maand mocht hij onbelast bewegen (longeren). Momenteel mag ik op hem stappen! Op dit moment is de wond bijna droog, dus ik hoop heel hard dat het opbouwen eerdaags ‘echt’ gaat beginnen. Ik merk aan alles dat ook Wellie super blij is dat hij weer wat mag doen. Tijdens de rondjes stappen op de dijk doet hij alsof hij in de wedstrijdring is: super enthousiast en zijn oortjes prachtig naar voren. En dat geeft mij erom goede moed voor de toekomst. 

Linksboven: Wellie in zeer slechte conditie na de hele zware operatie in Utrecht.

Rechtsboven: Wellie in het pak van Hidiz. Dit is een compressiepak dat ervoor zorgt dat het oedeem beter kan worden afgevoerd. Het heeft Wellie echt enorm geholpen.